Z ogórem czy bez?  ZAPIEKANKI

Krótka historia..


Nasza przygoda rozpoczęła się w 2014 kiedy to zarząd spółki „Orion Polska” postanowił rozszerzyć swoją dotychczasową działalność handlową o gastronomię.
W marcu 2015 roku powstał pierwszy lokal serwujący tradycyjne zapiekanki.
Nasze bagietki oraz hasło „z ogórem czy bez?” podbiły serca Katowiczan i przyjezdnych, którzy spędzali czas na Mariackiej.
Pomysł okazał się ogromnym sukcesem. Lokalne media – gazety i radio wielokrotnie o nas informowały. Znaleźliśmy się między innymi w rankingu:
„9 rzeczy których koniecznie trzeba doświadczyć będąc w Katowicach”.
Natychmiast podjęliśmy decyzję o uruchomieniu kolejnych lokali – tak zaczęliśmy serwować zapiekanki w Bielsku białej i w Gliwicach.
Przez cały rok od pierwszego otwarcia mocno przygotowywaliśmy się by zrobić kolejny krok w naszym rozwoju. Z okazji pierwszych urodzin wyszliśmy z ofertą lokali franczyzowych.

O naszych zapiekankach i oranżadach



Menu składa się z 10 stałych pozycji plus jedna sezonowa.
Serwowane przez nas zapiekanki są przygotowywane w obecności Klienta, na chrupiących bagietkach pochodzących z lokalnej piekarni.
Wszystkie dodatki są zawsze świeże oraz odpowiednio wyselekcjonowane. Jednym z naszych podstawowych składników jest prawdziwy ser.
Elementami, które nas wyróżniają spośród konkurencji – jest wybór aż jedenastu starannie dobranych sosów oraz pyszny naturalny ogór kiszony wieńczący całą zapiekankę.
W sprzedaży posiadamy również Oranżadę z Kąkolewnicy, wpisaną na Listę Produktów Tradycyjnych.
Napój produkowany jest w rodzinnym zakładzie, nieprzerwanie od 1957 roku! Do wyboru mamy smak cytrynowy i malinowy.